Drobečková navigácia

Každý kus oblečenia, čo vyrobíme, má štítok, ktorý našim fanúšikom pripomína, ako sa správne o ich denim starať. Postupovanie podľa týchto pokynov vám pomôže s tým, aby vaše oblečenie nielen lepšie vyzeralo, ale aj dlhšie vydržalo.

Menej prania

Je najlepšie prať džínsy čo najmenej, nielen kvôli tomu, aby sme zabránili ich zrážaniu a vyblednutiu, ale tiež preto, aby sme ušetrili vodu, čo zmierňuje negatívne vplyvy na životné prostredie. Načo púšťať celú práčku, keď stačí navlhčená utierka alebo stará kefka na zuby s trochou mydla, ktorými malé škvrny odstránite. Je to jednoduché, ľahké a džínsy budú vďaka tomu vyzerať skvele. Potom, čo si svoje džínsy vezmete aspoň desaťkrát na seba, môže byť načase hodiť ich do práčky.

 

Pranie v studenej vode

Pranie v studenej vode je ďalšou ochranou pre zachovanie farby a vyhnutie sa zrážaniu. Studená voda tiež šetrí energiu a tvoju peňaženku, čo znamená, že tým neurobíte službu iba svojim nohaviciam, ale aj účtu za elektrinu a životnému prostrediu.

Sušenie na sušiaku

Sušičky sú prirodzeným nepriateľom džínsov. Oveľa vhodnejšie je nohavice namiesto toho zavesiť. Sušenie na sušiaku taktiež pomáha zachovať ich strih a vyhnete sa možnému zrážaniu alebo deformácií látky. Môžete ich dať naruby (a zavesiť von na slniečko), aby ste zabránili blednutiu farieb a uistili sa, že vyschnú aj vnútorné vrecká. A nesmieme zabudnúť na to, že sušenie na sušiaku je úplne zadarmo!