Drobečková navigácia

 

Džínsy Levi's® sú známe tým, že odolávajú skúške časom - tieto to posúvajú na ďalšiu úroveň. Ako krok vpred smerom k cirkulárnejším praktikám sme vzali náš najikonickejší strih a upravili ho tak, aby bol plne recyklovateľný a vyrobený z recyklovaných materiálov, ktoré stále spĺňajú naše požiadavky na odolnosť. Zoznámte sa s našimi prvými cirkulárnymi džínsami 501®.

 

 

                                     

 

Stvorené pre znovuzrodenie

Aby mali naše cirkulárne džínsy 501® druhý (a tretí a štvrtý) život aj po ich nosení, vybrali sme materiály, ktoré sa dajú v budúcnosti recyklovať - počínajúc džínsovinou. Zmiešali sme certifikovanú organickú bavlnu s revolučným vláknom Circulose® od spoločnosti Renewcell, viskózou z trvalo udržateľných zdrojov, ktorá sa čiastočne vyrába z post-spotrebiteľskej džínsoviny a textilom.

Odstránili sme aj znečisťujúce prvky, ktoré by neskôr narušili proces obnovy bavlny. Detaily vreciek, štítky a švy zvyčajne vyrobené zo syntetických vlákien sú vyrobené zo 100% bavlny, aby sa dali ľahšie recyklovať. Pre elimináciu použitia ťažkých kovov a zníženie spotreby vody sme vybrali cvočky, ktoré nie sú galvanicky pokovované.

Ako znižujeme náš vplyv na životné prostredie

Pri výbere recyklovanej džínsoviny zmiešanej s certifikovanou organickou bavlnou sa na výrobu používa menej prírodných zdrojov a menej chemikálií. Na farbenie látok a konečnú úpravu odevov sme použili našu techniku Water<Less® s nulovým vypúšťaním nebezpečných chemikálií v procese konečnej úpravy. Vždy, keď je to možné, hľadáme spôsoby, ako šetriť zdroje životného prostredia.

 

 

„Výrobou našich charakteristických džínsov 501® pomocou recyklovaných zdrojov a spôsobom, ktorý umožňuje ich recykláciu chceme sebe a aj celému odvetviu ukázať, že to je naozaj možné a že môžeme dodávať udržateľnejšie výrobky, ktoré šetria zdroje, vyzerajú skvele a spĺňajú najvyššie normy kvality.“

- Paul Dillinger, viceprezident pre inovácie v oblasti dizajnu

 

Nazreli sme do cyklickej budúcnosti. Pozrite si naše vôbec prvé cyklické džínsy 501® a našu udržateľnú kolekciu WellThread®, aby ste lepšie nakupovali a dlhšie nosili.