Drobečková navigácia

Začalo to patentom v roku 1873. Spôsob, akým je potrebné pridať nity do džínsových pracovných nohavíc, aby sa stali pevnejšími a odolnejšími pre ťažkú prácu ​​v baniach, je na svete. Tieto pracovné nohavice dnes nazývame "blue jeans", 501® Original a každý rok 20. mája oslavujeme ich zrodenie.

 

Naše džínsy 501® sú stále pevné a odolné a áno, mnohí z nás ich stále nosia do práce - ale dnes je treba oslavovať niečo iné. Niečo, čo si nemôžete patentovať: štýl. Lámanie pravidiel, divoký západ, štýl, čo chcete. Štýl, ktorý je definovaný ako "cool" po celé desaťročia. Štýl, aký nájdete iba v páre nohavíc s rovným strihom, zapínaním na gombíky a smerujúcim k dokonalosti.

Od rapu cez rock and roll, od klasického rocku až po country ste na svetových pódiách mohli vidieť džínsy 501® naprieč všetkými žánrami hudby. Sú prostriedkom pre umelcov, aby mohli pokračovať vo svojom sebavyjadrení. V skutočnosti je takmer nemožné nájsť hudobníka, ktorý nevlastní pár Levi's®. Jeany 501® Original nosia milióny ľudí po celom svete. Po celé desaťročia si ľudia tieto ikonické džínsy prispôsobujú po svojom. Roztrhanie, hroty a záplaty či maľovanie, fantázii sa medze nekladú.

 

Z HISTÓRIE

V roku 1973 sme posunuli Levi's® módu na ďalšiu úroveň usporiadaním súťaže Denim Art Contest a požiadali fanúšikov, aby zdobili a inovovali ich vlastné nohavice a následne posielali snímky ich tvorby. Niektoré z týchto džínsov stále žijú v našich archívoch a naďalej slúžia ako zdroj inšpirácie.