Drobečková navigácia

Džínsy Levi's® sú vyrobené tak, aby vydržali. Už takmer 150 rokov navrhujeme odolné oblečenie, ktoré vydrží každodenné nosenie. V dnešnej dobe, kedy viac ako 85% textílií končí na skládkach, záleží na životnosti produktu ešte viac, ako inokedy. Naše dáta ukazujú, že nosenie džínsov len o 10 mesiacov dlhšie zníži ich uhlíkovú stopu o 18% a vodnú stopu o 23%. Našou úlohou je minimalizovať náš dopad na životné prostredie a uľahčiť vám to isté.

Opraviť: Doprajte svojim džínsom druhý život.

Džínsy sa zlepšujú až s časom, takže si tie svoje udržte čo najdlhšie. Dobre si rozmyslite, kým vyhodíte poškodenú džínsovinu: Levi's® Tailor Shops a naše tipy pre domácich majstrov môžu predĺžiť životnosť vašich džínsov tým, že sa zašijú diery, opravia sa lemy, vymenia sa gombíky a ďalšie. Držte sa vášho Levi's® oblečenia dlhšie. Pomáhate tým životnému prostrediu - a svojej džínsovine dodávate novú dušu.

Pretvoriť: Milujte to, čo nosíte. Žite s tým dlhšie.

Každý má svoj obľúbený pár džínsov - láskyplne nosené a opotrebované. Aj keď sa z "natrhnutých" stanú "roztrhnuté", vaše džínsy stále nie sú na odpis. Naši odborníci krajčíri môžu transformovať funkčné zvyšky na šortky. Šortky na peňaženky. Peňaženky na záplaty. Alebo (takmer) na všetko, o čom snívate. Ťahá vás to k tvoreniu? Znovu použite starú džínsovinu na tvorbu nových kúskov. Je to možnosť ekologického nakupovania vo vašom vlastnom šatníku.

"Uvedomujeme si, že priemysel spojený s odevmi je veľmi náročný na zdroje. Príliš veľa oblečenia končí na skládkach. Jedna vec, ktorá je na našich džínsoch naozaj krásna, je to, že tu zostávajú po generácie. Stávajú sa z nich staré poklady."- Una Murphy, hlavná návrhárka inovácií Levi´s®.

Recyklovať: Džínsovinu udržte mimo skládky. Môžete pomôcť.

Džínsy sú veľmi odolné, čo znamená, že môžu žiť mnoho rôznych životov. Nikdy nevyhadzujte kúsky, ktoré ste už odpísali. V spolupráci s programom Blue Jeans Go Green Program spoločnosti Cotton Inc., môžete svoje džínsy odovzdať v ktoromkoľvek obchode Levi´s® a my ich pomôžeme zrecyklovať. Môžete tiež "recyklovať" iným smerom a premeniť svoje oblečenie vo vintage kúsok pre niekoho ďalšieho. Darujte svoje džínsy napríklad do bazáru. Odovzdajte ich svojmu mladšiemu súrodencovi - alebo ich odložte pre svoju dcéru. Čokoľvek iné, ako ich zahodiť.