Drobečková navigácia

Rovnosť a nulová diskriminácia na pracovisku sú základnými hodnotami spoločnosti Levi Strauss & Co. a sú neoddeliteľnou súčasťou nášho podnikania.

 

Zaistenie rozmanitosti skupín spoločnosti na našich pracoviskách a v našich komunitách je správna vec, a preto sa aj naďalej angažujeme v boji za rovnosť na mnohých frontoch a s dlhou históriou podpory LGBTQ komunity. Už takmer tri desaťročia sa staviame za práva LGBTQ komunity a pri oslavách Pride Month sa hrdo obzeráme späť na spôsoby, ako sme sa za uplynulý rok postavili za rovnosť a nediskrimináciu.

Otvorené pre všetkých

V júli 2018 pridalo takmer 200 našich celoštátnych obchodov Levi's® a Dockers® do svojich okien ceduľu "Otvorené pre všetkých". Správa je jednoduchá: Každý je vítaný, bez ohľadu na rasu, etnický pôvod, národnosť, pohlavie, sexuálnu orientáciu, genderovú identitu, vyjadrenie, náboženstvo alebo zdravotné postihnutie.

Zákaz transsexuálov

V novembri 2018, po tom, čo New York Times uverejnil príbeh, že ministerstvo zdravotníctva a sociálnych služieb Trumpovej administratívy uvažovalo o "úzkej definícii pohlavia ako biologického, nemenného stavu určeného genitáliami pri narodení ," bola LS & Co. jednou z 56 spoločností, ktoré podpísali list odsudzujúci navrhované zmeny a zároveň spoločnosť vyjadrila podporu transgender komunite.

 

Právny prípad Adams Amicus

Vo februári 2019 sa spoločnosť LS & Co. pripojila k právnemu prípadu Amicus pred jedenástym okruhom podporujúcim práva transsexuálnych študentov v Adams v. School Board of St. John´s County Florida. Drew Adams, transsexuálny chlapec, podal žalobu na miestnu školu po tom, čo mu bol odmietnutý prístup do kúpeľne chlapcov.

Index podnikovej rovnosti

LS & Co. dosiahla perfektné skóre 100 v indexe korporátnej rovnosti kampane ľudských práv už 16. rok po sebe. Spoločnosti sú hodnotené na základe ich politiky súvisiacej s LGBTQ, vrátane nediskriminačných ochranných opatrení na pracovisku a zdravotnej starostlivosti.

 

Zákon o rovnosti

Keď sme boli predstavení na USA Kongrese v júli 2015, boli sme jednou z troch spoločností, ktoré verejne podporili zákon o rovnosti. Keď bol tento zákon v marci 2019 znovu predstavený Snemovni reprezentantov (predtým dvakrát neprešiel), pripojili sme sa ku Kampani za ľudské práva (HRC) a ku 160 ďalším sponzorom spoločností a vyzvali Senát, aby umožnil hlasovanie o tejto zásadnej legislatíve, ktorá by uzákonila zákaz diskriminácie LGBTQ.

Podpora neziskových partnerov

Naďalej poskytujeme granty organizáciám zapojeným do boja za rovnosť LGBTQ. V rámci fondu „Nadácia Levi Strauss“ sme podporili Transgender Law Center, ktoré mobilizuje obhajcov diskriminačných zákonov.

Inšpirovaní mocou začínajúcich vodcov mládeže sme tiež nadviazali partnerstvo s kampaňou za ľudské práva, aby sme financovali HRC Foundation Youth Ambassador Program. Táto mládež sa angažuje v advokácii najnaliehavejších otázok, ktorým čelí mládež LGBTQ a slúži ako silný hlas na podporu zákona o rovnosti Equality ActA už tretí rok po sebe sme poskytli grant na projekt One America na podporu úsilia HRC rozšíriť rovnosť LGBTQ  aj na juhu, a to prostredníctvom prebiehajúcich kampaní v Mississippi, Alabame, Arkansase a Texase.

Staviame na našom odkaze podpory

Počas našej histórie sme boli na fronte spoločenských zmien. Od integrácie našich tovární na juhu ešte predtým, než sa to stalo zákonom, až po rozšírenie zdravotných výhod na nezosobášených partnerov v domácnosti v roku 1992. Aj keď sme hrdí na to, že sme súčasťou pokroku smerom k rovnosti, je potrebné urobiť ešte viac práce. Kým nebudú mať všetci spravodlivú šancu na úspech, spoločnosť LS & Co. bude aj naďalej bojovať - a povzbudzovať ostatných, aby urobili to isté.

Pokiaľ chcete aj vy prispieť na tento účel, nakupujte našu kolekciu Levis Pride. Sto percent z výťažku poputuje na OutRight Action International, ktorá sa snaží o presadenie ľudských práv LGBTQ ľudí po celom svete.